5-dagars intensivkurs i Mindful Self-Compassion, MSC på Zanzibar LevNU
Mindful Self-Compassion, MSC, Självmedkänsla är ett banbrytande program skapat av psykologiprofessor Kristin Neff och psykolog, psykoterapeut Christopher Germer. Metoden bygger på mindfulnessbaserad stressreduktion, kärleksfull vänlighet, medkänsla med inslag av anknytningsteori och hjärnforskning. Mindful Self Compassion passar alla och övar hjärnan att medvetet uppleva glädje och välbehag. Mindful Self har goda effekter vid oro,ångest, nedstämdhet, prestationsångest, vid relationsproblem dålig självkänsla, självkritik och stress.
Forskning visar att Mindful Self Compassion, självmedkänsla gynnar återhämtning, resiliens, inre styrka och trygghet, glädje och välbefinnande. Det ökar vår motivation till förändring, vi blir mindre rädda för att misslyckas och mer benägna att pröva igen.
Läs mer: Center for mindful self compassion www.centerformsc.org
LevNU Mindful Self-Compassion Kurs MSC På Zanzibar

Kurs i MindfulSelf-Compassion på Zanzibar

En intensivkurs på sagoön Zanzibar. Det är en koncentrerad version av det empiriskt forskningsunderstödda 8-veckorsprogrammet i Mindful Self-Compassion, MSC. Ingår även en 8-veckors interaktiv webbutbildning i Mindful Self Compassion.

Förkunskap: Ingen

Datum: 19-24/1 2020

Utbildningsort: Zanzibar i Tanzania

Ger behörighet att söka MSC Teacher Training

Kursen är öppen för alla, män som kvinnor, professionella som privatpersoner. Den bjuder in till fördjupad kunskap, förståelse och praktiskt utövande. Har du ett arbete där du jobbar professionellt med människor, och ger mycket av dig själv i din yrkesroll, kan Mindful Self Compassion hjälpa dig att hantera stress, leva i dina värderingar, omvandla utmanande relationer och, inte minst, hantera och förebygga empatitrötthet.

Tidigare meditationserfarenhet är välkommet men inte ett krav för att delta i denna kurs.

I Zanzibarkursen ingår även en 8-veckors interaktiv webbutbildning i Mindful Self Compassion, som du deltar i från Sverige, efter hemkomsten. (Obs! Värde webbutbildning: 7.900 kronor exkl. moms.) Boende med helpension på stiftelsen (delat rum) ingår i kurspriset.

Denna kurs i MSC omfattar därmed två kurser; en webbutbildning som du deltar i efter kursen på Zanzibar och en 5-dagars fysisk kurs in real life på ön Zanzibar utanför Tanzanias kust. Förutom de fem kursdagarna i vår lilla by på Zanzibars nordöstra sida, ingår ett program utöver själva kursen; totalt sex dagar om du inte väljer att stanna kvar längre på egen hand för att upptäcka ön.

Kursen i Mindful Self Compassion ges på ett härligt svalkande hustak på andra våningen, i skydd av ett flätat yttertak, på den nordöstra delen av ön, vid en lugn och paradisliknande strand med vit sand och vajande palmer, hängmattor och egen pool, bortom turistfällorna. I samband med kursen i Mindful Self Compassion gör vi en uppskattad insats för stiftelsen Tamani som driver ett hjälpprojekt i form av förskola, skola och vuxenutbildning för byborna i den fattiga byn alldeles bakom villorna där vi bor. Allt vi äter och bor för under vistelsen, går oavkortat till stiftelsens hjälpverksamhet. Kursen i MSC på Zanzibar innebär en upplevelse med så många olika delar, på en av världens kanske vackraste platser, tillsammans i en god gemenskap. (Där vi samtidigt automatiskt gör gott för fattiga bybor, genom att bo och äta på stiftelsen.)

Att vara mänsklig

Förväntningar och krav är höga inom livets olika områden – hälsa, välfärd, kärlek och arbete. Det är inte möjligt att göra allt, hela tiden – för vi är bara människor. Vad händer när vi inte lever upp till våra egna höga förväntningar eller när vi inte lever upp till andras förväntningar på oss?

 • Kritiserar vi oss själva överdrivet hårt?
 • Blir vi vår egen värsta fiende, genom att kräva mer och mer av oss själva?
 • Kommer vi i konflikt med andra människor runt omkring oss?
 • Agerar vi på sätt vi ångrar – genom att arbeta, dricka, träna, ”netflixa”, facebooka” för mycket – utan att riktigt kunna släppa taget?
 • Kör vi slut på oss själva i våra ansträngningar att leva upp till våra egna krav?
 • Har vi ofta högre krav på oss själva än på andra; privat och i arbetet, för att vi borde ”ge och orka mer”?

Kanske finns det mer konstruktiva och stödjande sätt att hantera alla förväntningar och krav. Kanske kan vi till och med växa och frodas mitt i alla utmaningar. Om vi lär oss att utveckla och fördjupa vår självmedkänsla.

Forskning om självmedkänsla

Självmedkänsla är hjärtat i mindfulness. Det är en varmhjärtad och intim närvaro när vi i livet upplever svåra och utmanande ögonblick. Självmedkänsla ger oss den emotionella styrka, motståndskraft och resiliens som tillåter oss att erkänna våra tillkortakommanden, motivera oss själva med uppmuntran, förlåta oss själva, bry oss om andra och vara mer fullt ut oss själva.

Självmedkänsla hjälper oss att finna motivation och mod i utmanande orättvisor och skydda oss själva och andra från att komma till skada. Självmedkänsla är dessutom ett effektivt sätt att stilla nervsystemet när saker och ting går fel, för att bryta cykeln av skam och självkritik.

Vi kommer i kursen att beröra utmaningar i vår tid, såsom att vara stark, modig och osårbar såväl som öppenhjärtad, samarbetsvillig och gillad. Snabbt expanderande forskning visar att självmedkänsla är starkt associerad med välmående, minskad ångest och depression, hälsosammare vanor såsom mat och träning samt mer tillfredställande och närande relationer.

Utveckla självmedkänsla

 Lyckligtvis, är självmedkänsla en färdighet som kan odlas och fördjupas av vem som helst. På kursen kommer du att lära dig:

 • Hantera stress och svåra känslor med större lätthet
 • Motivera dig själv med vänlighet snarare än kritik
 • Leva livet närmare dina kärnvärden
 • Utöva mindfulness och självmedkänsla i vardagen
 • Njuta av livet mer fullt ut
 • Hantera empatitrötthet
 • Omvandla utmanande relationer, både gamla och nya
 • Lära ut enkla självmedkänsla-övningar till andra
 • Förstå forskningen kring självmedkänsla

Intensivkurs 5 dagar på Zanzibar (samt 8-veckors webbkurs)

5-dagarskursen i Mindful Self Compassion på Zanzibar är en intensivkurs snarare än en retreat. Det är en koncentrerad version av det empiriskt forskningsunderstödda 8-veckorsprogrammet i Mindful Self-Compassion, utvecklat av Christopher Germer, PhD och Kristin Neff, PhD. MSC är en resa i utforskande – ett äventyr i att upptäcka sig själv och att vara vänlig mot sig själv – understödd av Zanzibars vackra inramning.

Kursdatum: 29-24/1 2020

Den här kursen uppfyller kraven för att söka vidare till MSC-Teacher Training. För att få ett kursintyg behöver du ha minst 80 procent närvaro.

Start: 19 januari 2020, klockan 12.00: Välkommen! Samling på centralt hotell i Stone Town för gemensam lunch och därefter kortare rundvandring i Stone Town, Zanzibars huvudstad. Chartrad buss till stiftelsen på den nordöstra sidan av ön. (Den som vill mjuklanda och önskar en extra natt kan bo på detta hotell över natten från 18 till 19 januari.)

Avslut: 24 januari på förmiddagen. Transport tillbaka till Stone Town klockan 11.30 och gemensam lunch vid 13.30-tiden. (Möjligt att bo över på hotellet, för den som önskar extranatt.) Egen taxi till flygplatsen. Förändringar i programmet kan tillkomma.

Boende: Boende under kursen i delat dubbelrum i stiftelsens fina villor på stranden, med egen pool och egna kockar för oss i gruppen. Vegetarisk mat med tillägg för fisk. Helpension med frukost, lunch och middag samt kaffe/fika. Obegränsat med kaffe/the samt ”köpevatten” finns i vilorna. En utflykt (dag 4) med snorkling till korallrev, alternativt  kryddsafari, ges till självkostnadspris och bokas via stiftelsen.

Anmälan: Intresseanmälan skickas till skrivhalsan.se Enklast via formuläret för intresseanmälning för Zanzibar MSC 5-dagarskurs på denna kurssida, så får vi dina kontaktuppgifter rätt från start, och du får mer information i retur samt möjlighet att säkra din plats (begränsat antal platser). Obs! Beställ inte flygbiljetter innan du vet att du har en säkrad plats på kursen. Tack.

Kostnad: 17.980 :- exkl. moms. (22.475:- inkl. moms). Flygresa tillkommer. Se nedan vad som ingår i priset.

Översiktligt schema, Dagsprogram: 19-24 januari, 2020:
19 januari: 2020 Dag 1 Samling kl. 12.oo på centralt hotell i Stone Town, med Ann och Mats. Gemensam lunch, information och kortare rundvandring i Stone Town. På eftermiddagen gemensam transport till stiftelsen och vår by i norr, vi får våra rum och hinner ta ett bad eller vila en stund. Kursstart till middag och därefter kvällspass.

24 januari: Dag 6 – Avlutas efter morgonpass. (Därefter gemensam taxi till Stone Town kl. 11.30 för avslutande lunch)

Dag 4 – har vi ledig eftermiddag med möjlig utflykt.

Alla kursdagar har 3 timmar på för- respektive eftermiddag. Alla kvällar är lediga förutom första kvällen.

8-veckors webbkurs i MSC ingår
För dig som deltar i kursen i Mindful Self Compassion på Zanzibar ingår en 8-veckors interaktiv webbkurs som vi rekommenderar att du genomför efter resan till Zanzibar. Denna kurs ingår i kurspriset och kostar annars 7.900:- exkl. moms. Den hjälper dig att upprätthålla kunskaper och egen träning efter avslutad intensivkurs.

Kurslitteratur

Ingår, och delas ut på Zanzibar.

Detta ingår i priset:
I priset ingår 1) 5-dagarskursen i Mindful Self Compassion på Zanzibar, som är en intensivkurs, och en koncentrerad version av det empiriskt forskningsunderstödda 8-veckorsprogrammet i Mindful Self-Compassion, utvecklat av Christopher Germer, PhD och Kristin Neff, PhD. 2) Samling i Stone Town med lunch, information och kortare rundvandring samt hyrd buss för gemensam resa till stiftelsen i nordost. 3) Kost och logi på stiftelsen i delat rum i de fina villorna med pool invid stranden (ett fåtal enkelrum mot tillägg) 19-24 januari samt kurslokal på taket i skuggan. 4) Gemensam transport från stiftelsen på norra ön till Stone Town 24 januari kl. 11.30 och gemensam lunch och avslut på hotellet i Stone Town med Ann och Mats omkring kl. 14.00. 5) En 8-veckors interaktiv webbkurs i MSC (värde: 7.900:- exkl moms) ingår också (genomförs efter resan till Zanzibar; en möjlighet men ej något krav. 6) Kurslitteratur, papper och penna. 7) Kursen uppfyller kraven för att söka vidare till MSC-Teacher Training. För att få ett kursintyg behöver du ha minst 80 procent närvaro.

Förändringar i programmet kan förekomma.

Detta ingår inte i priset:
Flygresa till och från Zanzibars huvudstad Stone Town samt taxi från flygplatsen till Stone Town ankomstdagen och från Stone Town till flygplatsen avresedagen. Eventuell extra övernattning, utflykt, resa eller inköp utanför programmet bekostas på egen hand. Tänk på att kursen startar och avslutas på Zanzibar. Du ansvarar själv för din resa till och från kursen, via uppsamlingshotellet i Stone Town där Ann och Mats från Skrivhälsan AB möter upp och, efter kursen, även lämnar av dig, cirka 30 minuters taxifärd från flygplatsen.

För mer information:
För mer information, skicka en intresseanmälan (icke bindande) till arrangören Skrivhälsan AB, Ann Westermark på ann@skrivhalsan.se Tänk på att antalet kursplatser är begränsat och att de kan komma att ta slut. Vet du redan nu att du vill vara med, vänta inte med din anmälan. Varmt välkommen.

Camilla Sköld
Camilla Sköld, Med Dr i neurovetenskap och leg Sjukgymnast, har grundläggande psykoterapeututbildning med relationell inriktning, är grundare av Center for Mindfulness Sweden. Hon har lärarcertifiering i Mindfulness Baserad Stress Reduktion, MBSR (originalprogrammet av Jon Kabat-Zinn) och är också en av få i världen med behörighet att utbilda MBSR-lärare med utbildning från Center for Mindfulness, University of Massachusetts Medical School i USA.

Camilla är också utbildad i Mindfulness Based Cognitive Therapy, MBCT mot återfall i depression, Mindful Self-Compassion, MSC, Interpersonal Mindfulness Program, IMP och är certifierad lärare i Samayoga enligt Yoga Alliance. Läs mer om Camilla här…

http://cfms.se/information/om-oss/

logo_cfms_2013_2

 

 

 

Katarina Lundblad, LevNU är internationellt certifierad lärare i mindfulness, MBSR (mindfulnessbaserad stressreduktion, originalprogrammet av Jon Kabat Zinn) vid medicinska kliniken i Massachusetts, USA.

Hon är socionom, meditationslärare, traumaterapeut i IoPT (Identity oriented Psychotrauma) och har en grundläggande psykoterapiutbildning. Katarina är lärare i Mindful Selfcompassion, självmedkänsla och utbildare i Mindful eating.

Tillsammans med Dr Åsa Palmkron Ragnar driver Katarina Mindful Eating Center AB, www.mindfuleating.se där de har kurser, föreläsningar och ett online program i mindful eating. De har tillsammans skrivit böckerna Fri från stress med mindfulness, 99 berättelser och Mindful Eating, ät bra, må bra och gå ner i vikt med mindfulness, compassion, KBT.

Katarina Lundblad har omfattande egen erfarenhet av meditation och många års erfarenhet av att leda kurser och retreater i meditation.

Gratis Mejlserie
"De 7 Attityderna"
och nyheter från LevNU
Din information delas inte med någon tredje part .