Mindful Self-Compassion, MSC, Självmedkänsla är ett banbrytande program skapat av psykologiprofessor Kristin Neff och psykolog, psykoterapeut Christopher Germer. Metoden bygger på mindfulnessbaserad stressreduktion, kärleksfull vänlighet, medkänsla med inslag av anknytningsteori och hjärnforskning. Mindful Self Compassion passar alla och övar hjärnan att medvetet uppleva glädje och välbehag. Mindful Self har goda effekter vid oro,ångest, nedstämdhet, prestationsångest, vid relationsproblem dålig självkänsla, självkritik och stress.
Forskning visar att Mindful Self Compassion, självmedkänsla gynnar återhämtning, resiliens, inre styrka och trygghet, glädje och välbefinnande. Det ökar vår motivation till förändring, vi blir mindre rädda för att misslyckas och mer benägna att pröva igen.
Läs mer: Center for mindful self compassion www.centerformsc.org
Skype Samtal Katarina Lundblad LevNU

8 veckors kurs i Självmedkänsla, Mindful Selfcompassion

Bli vän med dig själv

Förkunskap: Ingen

Kursstart: Sommarkurs start 8/7. Nu 50% rabatt!

Upplägg: Vi träffas via zoom och använder webbkameran. Kursen innehåller både teori och övningar och man får möjlighet att dela med sig av sina erfarenheter och reflektera.

För individuell kurs bokas tid enligt överenskommelse

För individuell kurs bokas tid enligt överenskommelse

Test how self-compassionate you are, klicka här…

Online kursen ger dig möjlighet som reser eller har oregelbundna tider på jobbet och privat att delta.

Kursen vänder sig till alla som är intresserad av att träna upp sina inre resurser av självmedkänsla.

Kursen handlar om att bygga upp resurser för att möta sig själv med mer medkänsla och kärlek. Vi är ibland kritiska och värderande mot oss själva och det vi upplever. Kursen erbjuder möjligheter hur att möta det som är på ett annat sätt.

Forskning visar på att träning i självmedkänsla leder till ökad livstillfredsställelse, ökad medkänsla med sig själv och andra, ökad närvaro i livet, minskad nedstämdhet, ångest och stress. Vi får lättare att återhämta oss efter påfrestningar och svårigheter i livet. Ju mer vi övar på självmedkänsla desto större effekt. Det är också en antidot, medicin mot emotionell utbrändhet för professionella hjälpare.

För dig som gått kurser i mindfulness är kursen en möjlighet till fördjupning.

Vad är självmedkänsla, Mindful selfcompassion

MSC är utvecklat av de amerikanska psykologerna Kristin Neff och Christopher Germer och kombinerar mindfulness-färdigheter och självmedkänsla genom att tillhandahålla verktyg för emotionell hållbarhet. Mindfulness är första steget i emotionellt helande och vara medveten om känslor medans de händer, var i kroppen vi känner dem och olika tankar och beteende som triggas igång.  Självmedkänsla involverar att möta svåra tankar och känslor med vänlighet, värme och förståelse så att vi lugnar och tröstar oss själva när vi har misslyckats, mår dåligt och känner oss sårade. Att vara både medvetet närvarande och självmedkännande leder till ökad inre trygghet, balans och välbefinnande i våra liv.

Vem som helst kan lära sig att rikta välönskan gentemot oss själva speciellt när vi lider, och kultivera önskan om att alla levande varelser kan leva lyckliga och fria ifrån lidande.

Vill du läsa mer om Mindful Self compassion gå gärna in på www.centerformsc.org

 

Några citat som tar upp om medkänsla, kärleksfull vänlighet och mindfulness.

Medkänsla; Önskan om att alla varelser skall vara fria från lidande.
Dalai Lama

Djup medvetenhet om ens eget och andra levande varelsers lidande, kopplad med en önskan och ansträngning att lindra det.
Paul Gilbert

Mindfulness: Att veta vad man upplever, medans man upplever det.
Chris Germer

Självmedkänsla: Att, när vi lider, ta hand om oss själva så som vi skulle ta hand om någon vi verkligen älskar. Självmedkänsla inkluderar vänlighet gentemot sig själv, en känsla av allmän-mänsklighet och mindfulness.
Kristin Neff

Den här kursen kan vara en hjälp för oss alla att bygga upp inre färdigheter för att mildra inre kritik och dömande. Vi är ofta hårda och kritiska mot oss själva, inte minst när vi gör något fel eller mår dåligt. Självmedkänsla handlar om att ta hand om oss själva så som vi skulle ta hand om någon som vi älskar. Självmedkänsla inkluderar att vara vänlig mot sig själv, en känsla av samhörighet med mänskligheten, och mindfulness (medveten närvaro.)
Självmedkänsla är en känslomässig färdighet som alla kan lära sig som bl.a. inkluderar att motivera sig själv med uppmuntran och stöd istället för kritik eller stänga av. Det innebär också att vi tränar på att ge oss det behöver i en stund av utmaning, att hantera och möta svåra känslor med kärleksfullhet och läka svåra och utmanande relationer.
Kursen följer det amerikanska programmet Mindful Self Compassion som utvecklast av psykologerna Christopher Germer och Kristin Neff.

Kursen ger behörighet att ansöka till lärarutbildningen i Mindful SelfCompassion (MSC)

Rekommenderad litteratur:
Self-Compassion: The Proven Power of Being Kind to Yourself by Kristin Neff

The Mindful Path to Self-Compassion: Freeing Yourself from Destructive

Thoughts and Emotions by Christopher Germer

Agneta Lagercrantz | ”Självmedkänsla – Hur du kan stoppa självkritik och förbättra relationen till dig själv och andra”

Artikel: DN, De vill få oss att sluta hacka på oss själva, Agneta Lagercrantz
Läs artikeln…

Närvaropodden

Kursens upplägg: 8 tillfällen à 1,5 timme

Kursen är inte terapi utan en träning i att bygga upp inre resurser att möta sig själv mer kärleksfullt.

Kursens tema är:

 1. Upptäcka Självmedkänsla
 2. Vad är mindfulness
 3. Vad är kärleksfull vänlighet
 4. Upptäcka din medkännande röst
 5. Att leva innerligt
 6. Retreat, övning i tystnad
 7. Att möta svåra känslor
 8. Utforska utmanande relationer
 9. Omfamna dig själv och ditt liv

Datum sommarkurs: onsdagar 8/7, 15/7, 22/7, 29/7, 5/8, 12/8, 19/8, 26/8 kl 18-20.

Heldag för båda kurserna: söndag den 5/7 kl 9-14. Du som har möjlighet att närvara fysiskt på heldag i Lund är varmt välkommen den 25/10 kl 10-15.

Plats: Var du än befinner dig i världen.

Kostnad: Privatpersoner nu 50% rabatt 2 950 kr (ordinarie pris 5 900). Företag 7 900 kr exkl moms.

Grupp: enligt offert.

Betalning: Faktura.

Betalningsvillkor: Betald avgift återbetalas ej. Du kan lämna över din plats till annan deltagare vid behov. Vid förhinder måste avbokning ske 24 timmar innan. Om inte räknas det som ett kurstillfälle.

Information om kursen: Kursledare Katarina Lundblad, 070-20 12 310,

Fördelar med webbsamtal:

 • Du kan vara hemma eller där du känner dig bekväm.
 • Det finns större möjligheter att bestämma tid.
 • Det är tidsbesparande, man behöver inte ta sig till en viss plats.
 • Du är fysiskt i Sverige eller utomlands.
 • Det finns också möjlighet att träffas under resor eller sjukdom.
 • Underlättar om du har svårt att själv ta dig till sessionen.

Så här går det det till: Vi använder verktyget Zoom och det enda som krävs är dator (funkar också med platta eller telefon), internetuppkoppling, webbläsare (t.ex. explorer, mozilla, chrome).

Katarina Lundblad, LevNU är internationellt certifierad lärare i mindfulness, MBSR (mindfulnessbaserad stressreduktion, originalprogrammet av Jon Kabat Zinn) vid medicinska kliniken i Massachusetts, USA.

Hon är socionom, meditationslärare, traumaterapeut i IoPT (Identity oriented Psychotrauma) och har en grundläggande psykoterapiutbildning. Katarina är lärare i Mindful Selfcompassion, självmedkänsla och utbildare i Mindful eating.

Tillsammans med Dr Åsa Palmkron Ragnar driver Katarina Mindful Eating Center AB, www.mindfuleating.se där de har kurser, föreläsningar och ett online program i mindful eating. De har tillsammans skrivit böckerna Fri från stress med mindfulness, 99 berättelser och Mindful Eating, ät bra, må bra och gå ner i vikt med mindfulness, compassion, KBT.

Katarina Lundblad har omfattande egen erfarenhet av meditation och många års erfarenhet av att leda kurser och retreater i meditation.

Kurs start 23/4Kurs start 4/5Kurs start 8/7

PrivatFöretag


Om du vill ha faktura till annan adress
Vad blir

Gratis Mejlserie
"De 7 Attityderna"
och nyheter från LevNU
Din information delas inte med någon tredje part .