Baskurs i Mindfulness Kursen Kurs hälsa ledarskap sjukvård
Baskurs i Mindfulness

Baskurs

En kurs för dig som vill få tillgång till grundläggande övningar i mindfulness som ett redskap i ditt arbete och för att utveckla dig själv.

Förkunskap: Ingen

Kurslängd: 3 heldagar

Utbildningsort: Malmö & Stockholm

Kompletteringskurs för instruktörer - Baskurs - 8 veckors Lärarutbildning i samarbete med SverigehälsanI samarbete med Sverigehälsan

Kursen riktar sig till som arbetar med människor inom hälsa och sjukvård, skola, kyrka personalutveckling och ledarskap och till dig som kommer privat. Du söker grundläggande erfarenhet och kunskap i mindfulness för att använda för egen del i arbetet och som förebyggande stresshantering och självomhändertagande.

Kursen är i första hand upplevelsebaserad för att erfara och förstå i kropp, hjärta och intellekt. Vi tränar grundläggande övningar i mindfulness, MBSR (mindfulnessbaserad stressreduktion) tex:, andningsövningar, kroppsscanning, hur att förhålla sig medvetet till med tankar och känslor och enkla stretchövningar/yoga. Vi varvar övningar, samtal och teori. Mellan kursdagarna ingår egenträning i vardagen som tas upp vid gruppträffet. Vi möts i en atmosfär av öppenhet, vänlighet och nyfikenhet.

Kursen ger grundläggande kunskap och erfarenhet inom mindfulness (MBSR, mindfulnessbaserad stressreduktion) för praktisk användning i ditt arbete och din vardag.

Malmö Hösttermin
6-7/11 och 29/11

Stockholm Vårtermin
29-31/1 2018

Upplägg: 3 dgr fördelat på ett block à 2 dgr samt en uppföljningsdag

Kursavgift: 5 500 SEK inkl. moms
Ingår kurskompendium

Anmälningsavgift: 500 SEK inkl moms

Anmälan: www.sverigehalsan.se

OBS! Anmäl dig gärna i tid då kurserna snabbt blir full bokade.

För mer information: Sverigehälsan, 0200-89 77 89, info@sverigehalsan.se eller gå in på Sverigehälsans hemsida, www.sverigehalsan.se

Hur att gå vidare

Katarina Lundblad, lärare i MBSR, har gått alla steg i MBSR-utbildningen och påbörjat certifieringsprocessen vid Center for Mindfulness, medicinska kliniken i Massachusetts, USA.

Katarina är socionom, meditationslärare, Steg 1- utbildad i kognitiv psykoterapi. Katarina är även utbildad i MBKT (mindfulnessbaserad kognitiv terapi) av Antonia Sumbundo och John Teasdale. Katarina Lundblad har omfattande egen erfarenhet av meditation och många års erfarenhet av att leda kurser och retreater i meditation. Hon är utbildad terapeut i Flergenerationstrauma arbete.

Hon är även utbildad i mindful selfcompassion och Loving Kindness, metta.

Anmälan: www.sverigehalsan.se

OBS! Anmäl dig gärna i tid då kurserna snabbt blir full bokade.

Gratis Mejlserie
"De 7 Attityderna"
och nyheter från LevNU
Din information delas inte med någon tredje part .