Fördjupning och handledning i mindfulness fördjupa kunskaper inspirera
Fördjupning och handledning i mindfulness

Fördjupning & handledning

Syftet är att fördjupa dina erfarenheter, inspirera och fylla på dina kunskaper i Mindfulness. Vidare att öka din medvetenhet kring vad som händer i dig själv i mötet med andra och hur att hantera det i samtal eller i grupp. Det finns möjlighet att ta upp egna ärenden för handledning både om du arbetar med individuella samtal eller med grupper.

Förkunskap: För att delta i kursen bör du ha gått en sexdagarskurs i mindfulness, 8-veckorsprogrammet eller annan likvärdig kurs.

Kurslängd: 2 heldagar

Utbildningsort: Malmö

Kompletteringskurs för instruktörer - Baskurs - 8 veckors Lärarutbildning i samarbete med SverigehälsanI samarbete med Sverigehälsan

Fördjupningsdagarna är till för dig som vill fördjupa dina erfarenheter och kunskaper i mindfulness, fylla på med nya kunskap och övningar och få inspiration till en nystart i den egna träningen. Fördjupningsdagarna är också värdefulla för dig som ännu inte har kommit igång med att praktisera mindfulness i ditt arbete eller kommit av dig i den egna träningen.

Dagarna ger utrymme för att ta upp erfarenheter, reflektioner och frågor som rör förmedlandet av mindfulness till andra.

Varje kurstillfälle är unikt och skapas genom gruppens specifika behov i samklang med ett strukturerat innehåll.

  • Fördjupning av vissa områden inom mindfulness t ex kärleksfull vänlighet, compassion – hur att använda på ett praktiskt och vardagligt sätt
  • Hur att arbeta med stress, smärta, ångest, stumhet och icke kontakt i kroppen, starka känslor som skam med behagliga, obehagliga och neutrala känslor och förnimmelser
  • Hur att arbeta med chock och trauma reaktionen freeze som kan upplevas som stumhet och avstängdhet och icke kontakt med kroppen
  • Hur att arbeta med acceptansbegreppet, att tillåta det som är i stunden
  • Att integrera mindfulness i det individuella samtalet
  • Gruppdynamik – hur att utgå från sig själv och samtidigt möta individen och gruppen
  • Att hantera motstånd och prestationsångest hos sig själv och andra
  • Under kursen uppmuntras deltagarna att ta upp individuella frågeställningar för handledning

Fördjupningsdagarna är även värdefulla för dig som ännu inte har kommit igång med att praktisera det i ditt arbete eller kommit av dig i den egna träningen. Dagarna ger utrymme för att ta upp reflektioner och frågor kring rollen som instruktör.

Datum:
Malmö 18-19/10

Tid: 9-16.30

Plats:
Sverigehälsan, Nils Forsbergs plats 3, Malmö

Kostnad: 4 500 kr inkl moms

Anmälan: www.sverigehalsan.se

OBS! Anmäl dig gärna i tid då kurserna snabbt blir full bokade.

För mer information: Sverigehälsan, 0200-89 77 89, info@sverigehalsan.se eller gå in på Sverigehälsans hemsida, Sverigehälsan

Katarina Lundblad, LevNU är internationellt certifierad lärare i mindfulness, MBSR (mindfulnessbaserad stressreduktion, originalprogrammet av Jon Kabat Zinn) vid medicinska kliniken i Massachusetts, USA.

Hon är socionom, meditationslärare, traumaterapeut i IoPT (Identity oriented Psychotrauma) och har en grundläggande psykoterapiutbildning. Katarina är lärare i Mindful Selfcompassion, självmedkänsla och utbildare i Mindful eating.

Tillsammans med Dr Åsa Palmkron Ragnar driver Katarina Mindful Eating Center AB, www.mindfuleating.se där de har kurser, föreläsningar och ett online program i mindful eating. De har tillsammans skrivit böckerna Fri från stress med mindfulness, 99 berättelser och Mindful Eating, ät bra, må bra och gå ner i vikt med mindfulness, compassion, KBT.

Katarina Lundblad har omfattande egen erfarenhet av meditation och många års erfarenhet av att leda kurser och retreater i meditation.

Baskursen i mindfulness var en stark upplevelse för mig och har hjälp mig både privat och professionellt att vara mer närvarande och medveten i nuet. Jag tyckte det var precis lagom balans mellan teori och praktik och gillade att den var så lätt att ta till sig oavsett bakgrund och tidigare erfarenhet.
Ebba Svensson, Hr-administratör

Äntligen! Medveten närvaro (mindfulness) är inte en ”snabbfix” för intellektet utan inbjuder oss att finna vår helhet: tankar – känslor – kropp – själ (eller om du vill kalla det, ditt inre). En livsstilsförändring där jag på ett enkelt och praktiskt sätt lär känna mig själv på ett djupare plan. Vad som påverkar mig och hur jag kan göra mina val för att kunna leva mitt liv mer närvarande i stunden, med allt vad det innebär. Det har gett mig många ”aha” upplevelser och jag upplever alltmer livet här och nu. Vill du verkligen veta om mindfulness är något för dig så läs inte bara om det och avgör med intellektet utan pröva det rent praktiskt. För mig har Katarina i hela sitt sätt att vara, utstrålat medveten närvaro och hon har kunnat guida mig vidare i mitt sätt att finna min livsväg.
Cecilia Matton
Diakon
Svenska kyrkan i Hässelby

Kurset svarte absolutt til forventningene. En særdeles behagelig og dyktig instruktør, som var tilstede for oss alle dagene, og som gav av seg selv på en fantastisk måte. Vakre omgivelser, god mat, god energi, samt gode venner – både gamle og nye, gjorde oppholdet til en minnerik opplevelse.

I tillegg har jeg fått med meg noen gode verktøy som jeg kan bruke i min hverdag, både på jobb og i fritiden. Enkle metoder, som hjelper meg til å minske stress, være tilstede i meg selv, og fokusere på øyeblikket og det jeg til en hver tid holder på med.
Verktøy som hjelper meg til å kjenne etter hva kroppen trenger, og til å kjenne mine egne grenser.

Kurset anbefales på det varmeste.
Anne K. Dishi Kausland
Systemkoordinator IKT Bergen kommune

Kurset i mindfulness har hjulpet meg til å forholde meg til meg selv på en bedre og mer avslappet måte i jobb og hverdagsliv. Stikkord som vennlighet, åpenhet, aksept og ”beginner´s mind” har vært å ha med seg videre. Jeg opplever metodene til å være veldig enkle, men også veldig virkningsfulle. Takk til vertskapet for god mat og ei god ramme. Naturen rundt Dharma Mountain må jeg også skryte av. Flotte omgivelser med skog, elv og fjell rundt.
Jon Magne Holten
Fagsjef landbruk
Oikos – Økologisk Norge”

Anmälan: www.sverigehalsan.se

OBS! Anmäl dig gärna i tid då kurserna snabbt blir full bokade.

Gratis Mejlserie
"De 7 Attityderna"
och nyheter från LevNU
Din information delas inte med någon tredje part .