Nyhetsbrev Intervju LevNU Katarina Lundblad

Intervju med Stina Dahan

Möt Stina Dahan deltagare i 8 veckors kurs i Mindful Self Compassion

Självmedkänsla är en superkraft!

VEM ÄR DU
Stina Dahan heter jag, utbildad sjukgymnast med stor passion för hur kroppen och det mentala fungerar och hur vi tar hand om oss på bästa sätt. Genom mitt företag, EatMoveLive erbjuder jag föreläsningar, hälsodagar, program för ledare och medarbetare. I år öppnade jag även en yoga och mindfulnesstudio – YogaSati i Limhamn.

HUR KOM DU I KONTAKT MED SJÄLVMEDKÄNSLA
Jag har utövat mindfulness ett par år och blev nyfiken på Self-compassion som det pratas om alltmer. Efter en introduktionskurs med Katarina växte en stark längtan efter att få ge mig själv medkänsla och kunna stå vid min egen sida när jag behöver mig, vilket resulterade i att jag även gick Katarinas 8- veckorsprogram.

HUR ÖVAR DU SJÄLVMEDKÄNSLA I VARDAGEN
Formellt så använder jag Katarinas ljudfiler. Informellt så använder jag de ”verktyg” som jag har lärt mig i situationer som utmanar. Ibland glömmer jag och ibland kommer jag ihåg. Dock finns de där när jag väl blir medveten igen och då förlorar min inre kritiker sin påverkan. Jag kan fylla på med självmedkänsla förebyggande och rehabiliterande och det känns som en superkraft…

VAD HAR DU UPPTÄCKT FÖR EGEN DEL OCH I DITT ARBETE
Att jag är mycket tryggare i mig själv, låter mig själv ta mer plats och litar på de svar jag bär på. Jag har upptäckt att när jag ger mig själv mer kärlek så är det också så mycket enklare att ge andra kärlek, det är starkt!
I mitt arbete så har det inneburit mindre förberedelser för att jag litar på det jag har inom mig. Jag står där jag står med mer tyngd och tillgång till min kunskap/ erfarenhet och medkänsla till personen/ gruppen jag har framför mig.

HUR ARBETAR DU MED SJÄLVMEDKÄNSLA OCH HUR TAS DET EMOT
Jag sprider self-compassion i mina föreläsningar, grupprogram och individuella sessioner. I mina yin yoga klasser guidar jag numera mycket i self-compassion och det flödar enkelt. Jag kan ge mer konkreta förslag på hur man kan växa i sin självkärlek genom de teorier och den praktik jag själv tillämpar. Och jag upplever att det tas emot väl, även om det för en del känns ovant och nytt, så är det solklart att det är något som saknats och behövs.

Jag är tacksam för att vägen visades och att jag tog chansen, inombords är det stabilare, vänligare och varmare och den upplevelsen omfamnar jag med kärlek.

Text och Intervju: Elisabet Lee, info@leekommunikation.se

8v kurs i Mindful Self Compassion och Mindfulnessbaserad Stressreduktion startar i jan 2018
Android APP LevNU Mindfulnessövningar
LJUDFILER
Ladda ner gratis Android APP eller lyssna online på övningar i Mindfulness & Mindful Self Compassion, Meditation, Mindful Yoga mm…

Läs mer…

Mannen med hästarna - Bok med berättelser och metaforer för rekflektion i mindfulness självmedkänsla och KBT
NY BOK!
En bok som lockar till eftertanke, igenkänning och skratt.

Berättelser och metaforer för reflektion i mindfulness, självmedkänsla och KBT

Boken ger dig grunderna i mindfulness, självmedkänsla och KBT. 140 berättelser från olika traditioner bjuder in till reflektion, diskussion och förändring.

PRIS: 132 kr + frakt

Läs mer…

Gratis Mejlserie
"De 7 Attityderna"
och nyheter från LevNU
Din information delas inte med någon tredje part .