Intervju & ny kurs i Interpersonell Mindfulness

Mattias Borg
Intervju med Mattias

Deltagare i Mindfulnessbaserad stressreduktion, MBSR
Genom att öva mindfulness trivs jag helt enkelt mer med mig själv och min situation

VEM ÄR DU?
Jag är utbildad civilingenjör, disputerat i fysik och numera biträdande lektor i Nano elektronik vid LTH. Jag bor i Lund med min familj och på fritiden tycker jag om att fixa i trädgården eller med huset, spela sällskapsspel och äta/dricka gott med vänner.

HUR KOM DU I KONTAKT MED MINDFULNESS
Via min fru Julia som gick en kurs i höstas. Nu bestämde vi oss för att gå kursen tillsammans, både för att vi var nyfikna på Mindfulness, men också för att vi ville göra något sådant tillsammans.

HUR ÖVAR DU MINDFULNESS I VARDAGEN
Jag har ett relativt stressigt arbete där fokus är på hjärnaktivitet snarare än på kroppsaktivitet. Mindfulness har hjälpt mig att återkoppla till min kropp när stressnivån stegras. Då brukar jag flytta iväg stolen från skrivbordet, ta ett djupt andetag och göra en kroppscanning. Dessutom brukar jag, när jag är i en vacker miljö, t.ex. i en park eller i trädgården, stanna upp och i detalj studera min omgivning; färger, strukturer, ljud. Det får mig att uppskatta nuet på ett helt nytt sätt. Jag fokuserar på att inte dras iväg av allt som händer eller ska göras. Med det kommer bättre självmedkänsla, till exempel ”det är ok att du inte hinner med det här idag”, ”det är ok att du inte mår bra idag” etc.

VAD HAR DU UPPTÄCKT
Jag upplever att genom att öva mindfulness så blir min stresstålighet bättre och med det även mitt humör. Jag trivs helt enkelt mer med mig själv och min situation. Det är förstås inte alltid enkelt, men även svåra dagar upplever jag att övningarna åtminstone ger lindring och hjälp.

Text och intervju: Elisabet Lee, info@leekommunikation.se

8 v kurs i mindfulnessbaserad stressreduktion, MBSR, start 1/10
Mer info…

Booster, en kväll för påfyllning i mindfulnessbaserad stressreduktion, MBSR, 8/11
Mer info…

5 dagars tyst retreat i mindfulnessbaserad stressreduktion, MBSR Mundekulla, 10-15/11
Mer info…

Mindful Interpersonal Program, (IMP)
Vt 2019, Nytt 8 veckors program för första gången i Sverige.

Kursen vänder sig både till professionella och privatpersoner som vill bli mer medvetna om vad som händer interpersonellt i mötet med andra. Vilka strategier triggas och hur att kärleksfullt möta dem. Mindful Interpersonal Program, (IMP) har kommit till som ett svar på behov från lärare och terapeuter i mindfulness-baserade program. Det är utvecklat av Center for Mindfulness, USA och Metta Org, USA.


meditation-mitt

​​​​​​​Uppmärksamma självkritik med självmedkänsla

Pröva att vänligt vända dig mot den kritiska rösten en kort stund.

Vilken ålder har den?

Är det möjligt att den vill skydda dig från en känsla?
​​​​​​​T.ex. rädsla, osäkerhet, ensamhet?

Möt den med varm mjuk röst och säg tyst; ahhh osäkerhet, ahhh rädsla

heart-mitt

Tack

“You move totally away from reality when you believe that there is a legitimate reason to suffer”

Byron Katie

KALENDER
Gratis Mejlserie
"De 7 Attityderna"
och nyheter från LevNU
Din information delas inte med någon tredje part .