Intervju och kostnadsfri föreläsning

Marie Wigunsjö

Möt Marie Wigunsjö, deltagare i kursen Instruktörskurs steg 1 i MBSR

”Från självmordsförsök, självdestruktiv och ätstörd i över sjutton år så har jag äntligen hittat ett stabilt inre i harmoni. Livet är vackert, det trodde jag inte för bara fyra år sedan.”

Mitt namn är Marie Wigunsjö och jag lever med min man och två barn – Molly 2,5 år och Melker 5 månader. Jag har ganska nyligen sagt upp mig från mitt heltidsjobb sedan 6 år som personlig assistent, för att våga satsa på ett lugnare och mer minimalistiskt liv på landet och senare heltid i husvagn.

Kursen som till stor del förändrade mitt liv 2017 var 6 dagars kursen till Instruktör i mindfulness. Där fick jag en ny och enorm förståelse för hur min ångest och panikångest fungerar, vart den sitter och hur jag kan möta upp den istället för att gå utanför min kropp och fly. Är bipolär typ två utan medicin och har haft problem med alkohol, samt att jag har svåra trauman i bagaget som gjorde sig påminda under utbildningen. Det är inte alltid lätt att uppmärskamma de minsta svårigheterna i livet när de stora gör sig påminda genom gamla muskelminnen.

Katarina såg detta, mötte mig och lotsade mig igenom och fram till kärnpunkterna. Jag kom att känna att den psykiska smärtan inte satt överallt och inte heller utanför mig själv. Smärtan jag mötte den stor som en knappnål i bröstkorgen och helt hanterbar.

De attityder jag fortsatt jobba och haft med mig är beginners mind och acceptans med, att kunna se saker ur nya perspektiv och sluta anta att jag redan vet allting om mig själv. Att acceptera att allt är i konstant utveckling, en evig process. Och jag lärde mig att inte döma mina egna känslor eller tänka på vad jag inte skall tänka på. Bara vara.

Till våren kommer jag börja jobba som personlig coach online, medan vi reser runt i Sverige/Europa med barnen på obestämd tid, där är mindfulness min absolut största influens. Från hjärna till hjärta, att mentalt bygga om den inre e4:an för mer självkärlek och intuitiv känsla.

För mig har mindfulness och meditation blivit en livsviktig vana. Från självmordsförsök, självdestruktiv och ätstörd i över sjutton år så har jag äntligen hittat ett stabilt inre i harmoni. Självkärlek. Dottern som är autistisk lär mig dagligen om vikten av att varva ner, sitta en lugn stund och ta hand om allt spring i huvudet. Livet är vackert, det trodde jag inte för bara fyra år sedan.

Region Skåne ersätter kostnad för utbildning
Regionfullmäktige i Region Skåne har tagit beslut att erbjuda utbildning i Mindfulness till vårdcentraler i Skåne. Region Skåne ersätter kostnad för utbildning under 2018. Utbildningen ska ha inriktning MindfulnessBaserad StressReduktion (MBSR) eller Mindfulnessbaserad KognitivTerapi (MBKT). För att leda patientgrupper i MBSR/MBKT behöver du ha lägst instruktörsutbildning. Det innebär att du först ska gått en grundläggande utbildning i MBSR eller MBKT, därefter en instruktörsutbildning för att ha kompetens att leda patientgrupper i Mindfulness.

8 v kurs via skype i mindfulnessbaserad stressreduktion
Start 27 nov, Begränsat antal deltagare.​​​​​​​

Kursen är för dig som vill träna mindfulness för att integrera i ditt arbetet, i vardagen och livet.
​​​​Mer info…

Aktuellt, Instruktörskurs i mindfulness, MBSR steg 1 i mindfulnessbaserad stressreduktion
Detta är den internationella lärarutbildningen via CFM, USA. Utbildningen uppfyller krav enligt Region Skåne och du kan ansöka om betalning av kostnad via dem.
Mer info…

Kostnadsfri föreläsning, Lund, 8/11, 18-20
Upplevesebaserad föreläsning där du får veta mer om det nya relationella 8 v programmet Interpersonal Mindful Program, 8 v programmet i Mindful Self Compassion, Självmedkänsla och skillnanden mellan “mindfulness” och Mindfulnessbaserad Stressreduktion, MBSR originalprogrammet från Center for Mindfulness, Medical Clinic, Mass, USA.
Anmälan klicka här…


meditation-mitt

AHH SMÄLT, SLÄPP, ANDAS UT

När du håller emot i kroppen; Ahh smält, släpp, andas ut.

Varje gång i vardagen tankarna går till ett nej till det som är; Ahh smält, släpp, andas ut

Varje känsla som du har en åsikt om; Ahh smält, släpp, andas ut.

Titta dig runt i tillit, löv som faller, som är bruna och håller på att ruttna.

Ahh, Smält, släpp, andas ut.

heart-mitt

Tack

“How did you get here?
Close your eyes and surrender.”

“The hurt that we embrace becomes joy.”

Rumi

KALENDER

ONLINE KURSER

8v GRUPP I MINDFULNESSBASERAD STRESSREDUKTION ONLINE 
Start 27/11 Aktuellt

8v KURS I MINDFUL SELF COMPASSION ONLINE

Gratis Mejlserie
"De 7 Attityderna"
och nyheter från LevNU
Din information delas inte med någon tredje part .