Mundekulla Mindfulnessbaserad Retreat Mindfulness Meditation
Mundekulla Mindfulnessbaserad Retreat

Mindfulnessbaserad Retreat

Kärleksfull vänlighet, acceptans och försoning är bärande fundament under retreaten som vi utforskar och möter i olika meditativa övningar.

Förkunskap: Någon erfarenhet av Mindfulness

Retreatlängd: 22-27 oktober 2017

Plats: Mundekulla Kursgård i Småland – www.mundekulla.se

EARLY BIRD om du anmäler dig innan 15/8 eller har deltagit i retreaten innan får du 600 kr rabatt.

OBS! Retreaten ger behörighet i lärarutbildningen i MBSR och MSC Teacher Training.

“Härliga dagar i stillhet som gav mersmak. Bra kursledning och genomtänkt kursupplägg. Fantastiskt med utomhus meditation i skogen.’5 dagar i tystnad ger ny energi för ett år framåt”.
Peter Elmberg ägare och verksamhetsledare till Mundekulla

Välkommen hem!

Alla som längtar efter att åka på retreat i tystnad – du har antingen själv erfarenhet av mindfulness eller arbetar också med mindfulnessbaserad metodik.

Hjärtligt välkommen!
Katarina och Camilla

Att öppna oss för livet som det är just nu, att öppna hjärtat är den röda tråden som kommer att leda oss igenom hela retreaten.  Vi utforskar att lyssna, verkligen lyssna till oss själva och vila med det som är. Kärleksfull vänlighet, acceptans och försoning är bärande fundament under retreaten som vi utforskar och möter i olika meditativa övningar. Vi välkomnar gamla mönster av kamp och flykt och ser på det genom hjärtas förståelse liksom vi möter gamla vanor och beteende som kan komma upp i tystnaden. Vi kommer att göra meditativa övningar i vacker natur som stödjer tillit i att allt är som det skall vara.

Preliminärt dagsprogram:
Morgonmeditation
Frukost (hjälper till med disk)
Meditationspass
Lunch
Meditationspass
Middag
Kvällspass

Tid: 22 – 27 oktober 2017

Vi börjar 22/10 kl 17 med gemensam middag och avslutar den 27/10 kl 14 efter gemensam lunch. Incheckning öppen på Mundekulla från kl 16.

Kostnad: 6 400 kr inkl moms för privatpersoner exkl moms för företag och organisationer. Har du deltagit i retreaten innan eller anmäler dig före 15/8 får du 600 kr rabatt.

EARLY BIRD om du anmäler dig innan 15/8 eller har deltagit i retreaten innan får du 600 kr rabatt.

Plats: Mundekulla retreatcenter

Boende och kost:
Betalas av kursdeltagarna vid incheckning på Mundekulla.

  • Enkelrum med eget badrum 5 000 kr
  • Dubbelrum med eget badrum 4000 kr
  • Enkel/dubbelrum med gemensam dusch/wc 4 500 kr/3 250 kr

I kosten ingår frukost, lunch, em fika och kvällsmat. Mundekulla serverar ekologisk och vegetarisk gluten och laktosfri mat. Om du har några speciella allergier ange det i formuläret när du anmäler dig. För frågor om maten kontakta, info@mundekulla.se

Anmälan: Fyll i din anmälan här Har du frågor runt anmälan kontakta Elisabet Lee, elisabet@levnu.net, 073-3853643.

Betalningsvillkor: Din plats till retreaten garanteras när du har betalt retreatavgiften. Vid återbud senast fyra veckor före retreat-starten återbetalas hela retreatavgiften minus 20% i administrationskostnad. Bokar du av senare än fyra veckor före starten får du stå för hela retreatavgiften. Faktura kommer att skickas till dig på den adress som du skrivit i din anmälan.

Vi som håller i retreaten är: Katarina Lundblad och Camilla Sköld – kontakta gärna oss om du undrar över något.

Camilla Sköld, leg Sjukgymnast och med dr i neurovetenskap. Camilla är grundare av Center for Mindfulness Sweden, CfMS, och lärare i MBSR från Center for Mindfulness i USA. Camilla är också utbildad i Mindfulness Based Cognitive Therapy mot återfall i depression och är certifierad lärare i Samayoga enligt Yoga Alliance. Hon undervisar både på Center for Mindfulness i Sverige och i USA och är också kursansvarig för Mindulnessbaserad Stresshantering på Karolinska Institutet som erbjuds inom ramen för alla grundutbildningsprogrammen (ex läkar-, sjukgymnast-, psykolog- och logopedprogrammen osv) och inom vissa fördjupningsprogram.

logo_cfms_2013_2

 

 

 

Katarina Lundblad, lärare i MBSR, lärare i MBSR, har gått alla steg i MBSR-utbildningen och påbörjat certifieringsprocessen vid Center for Mindfulness, medicinska kliniken i Massachusetts, USA.

Katarina är socionom, meditationslärare, Steg 1- utbildad i kognitiv psykoterapi. Katarina är även utbildad i MBKT (mindfulnessbaserad kognitiv terapi) av Antonia Sumbundo och John Teasdale. Katarina Lundblad har omfattande egen erfarenhet av meditation och många års erfarenhet av att leda kurser och retreater i meditation. Hon är utbildad terapeut i Flergenerationstrauma arbete.

I Mundekullamossa
grön och tjock och mjuk.

Fann jag en magisk vila
långt över att vila ut.

Jag lät mig bäras utav bädden
lämnade över mig till den
bara fanns – såg upp mot himlen
och fascinerades igen.

hörde vingslagen från fåglar…
…hörde tystnas…hörde skog…

Plötsligt blev jag bara lycklig
och jag kände att jag log.

Liselotte Löfgren

Mycket givande och berikande erfarenhet. Väldigt roligt att se att flera av deltagarna 2013 var med 2014. Jag känner mig fortfarande väldigt utvilad och har lättare att hantera stress i vardagen- både i mitt arbete med svårt sjuka männikor och privat.
Aida Plesan

Jag skattar 10!!! Mycket värdefullt, lärorikt och givande. Bra guidning, bra omväxling mellan sittande, liggande, Gående, skog, sol mm.
Maria Lyckmark

Väldigt bra upplägg på dagarna. Bra längd och växling mellan sittande, gående och liggande meditation. Bra med strechövningar. Samspelet mellan ledarna var bra, de lyckades kompletera varandra perfekt. Meditationerna i skogen var fantastisk.

För att anmäla dig fyller du i formuläret på nedanstående länk.

OBS! Tacksam om du i fältet ”Hur fick du reda på kursen” skriver ”Katarina Lundblad eller LevNU”, fältet ligger under rubriken Personliga erfarenheter.

klicka här…

FOTO
Gratis Mejlserie
"De 7 Attityderna"
och nyheter från LevNU
Din information delas inte med någon tredje part .