Mundekulla Mindfulnessbaserad Retreat Mindfulness Meditation
Mundekulla Mindfulnessbaserad Retreat

Mindfulnessbaserad Retreat

Kärleksfull vänlighet, acceptans och försoning är bärande fundament under retreaten som vi utforskar och möter i olika meditativa övningar.

Förkunskap: Någon erfarenhet av Mindfulness

Datum: 10-15/11 2018

Plats: Mundekulla Kursgård i Småland – www.mundekulla.se

EARLY BIRD om du anmäler dig innan 15/8 eller har deltagit i retreaten innan får du 600 kr rabatt.

OBS! Retreaten ger behörighet i lärarutbildningen i MBSR och MSC Teacher Training.

“Härliga dagar i stillhet som gav mersmak. Bra kursledning och genomtänkt kursupplägg. Fantastiskt med utomhus meditation i skogen.’5 dagar i tystnad ger ny energi för ett år framåt”.
Peter Elmberg ägare och verksamhetsledare till Mundekulla

Välkommen hem!

Alla som längtar efter att åka på retreat i tystnad – du har antingen själv erfarenhet av mindfulness eller arbetar också med mindfulnessbaserad metodik.

Hjärtligt välkommen!
Katarina och Camilla

Att öppna oss för livet som det är just nu, att öppna hjärtat är den röda tråden som kommer att leda oss igenom hela retreaten.  Vi utforskar att lyssna, verkligen lyssna till oss själva och vila med det som är. Kärleksfull vänlighet, acceptans och försoning är bärande fundament under retreaten som vi utforskar och möter i olika meditativa övningar. Vi välkomnar gamla mönster av kamp och flykt och ser på det genom hjärtas förståelse liksom vi möter gamla vanor och beteende som kan komma upp i tystnaden. Vi kommer att göra meditativa övningar i vacker natur som stödjer tillit i att allt är som det skall vara.

Preliminärt dagsprogram:
Morgonmeditation
Frukost (hjälper till med disk)
Meditationspass
Lunch
Meditationspass
Middag
Kvällspass

Tid: 10-15/11 2018

Vi börjar 10/11 kl 17 med gemensam middag och avslutar den 15/11 kl 14 efter gemensam lunch. Incheckning öppen på Mundekulla från kl 16.

Kostnad: 6 400 kr inkl moms för privatpersoner exkl moms för företag och organisationer. Har du deltagit i retreaten innan eller anmäler dig före 15/8 får du 600 kr rabatt.

EARLY BIRD om du anmäler dig innan 15/8 eller har deltagit i retreaten innan får du 600 kr rabatt.

Plats: Mundekulla retreatcenter

Boende och kost:
Betalas av kursdeltagarna vid incheckning på Mundekulla.

  • Enkelrum med egen dusch/wc 5000 kr
  • Dubbelrum med egen dusch/wc 4250 kr
  • Enkelrum med gemensam dusch/wc 4250 kr
  • Dubbelrum med gemensam dusch/wc 3500 kr
  • Sovalkov bakom draperi inkl madrass, täcke och kudde 3250 kr

I kosten ingår frukost, lunch, em fika och kvällsmat. Mundekulla serverar ekologisk och vegetarisk gluten och laktosfri mat. Om du har några speciella allergier ange det i formuläret när du anmäler dig. För frågor om maten kontakta, info@mundekulla.se

Anmälan: Fyll i anmälningsformuläret i fliken bredvid och har du frågor runt anmälan kontakta Elisabet Lee, elisabet@levnu.net, 073 3853643.

Betalningsvillkor: Din plats till retreaten garanteras när du har betalt retreatavgiften. Vid återbud senast fyra veckor före retreat-starten återbetalas hela retreatavgiften minus 20% i administrationskostnad. Bokar du av senare än fyra veckor före starten får du stå för hela retreatavgiften. Faktura kommer att skickas till dig på den adress som du skrivit i din anmälan.

Vi som håller i retreaten är: Katarina Lundblad och Camilla Sköld – kontakta gärna oss om du undrar över något.

Kursansvarig: katarina Lundblad, info@levnu.net, 070 2012310.

Kursarrangör: Elisabet Lee, elisabet@levnu.net, 073 3853643.

Camilla Sköld, leg Sjukgymnast, med Dr i neurovetenskap och har grundläggande psykoterapeututbildning med relationell inriktning. Hon är grundare av Center for Mindfulness Sweden, har lärarcertifiering i mindfulnessbaserad stressreduktion, MBSR (originalprogrammet av Jon Kabat-Zinn) och går 2017 också den första formella ”Train-the-Trainers”-utbildningen på Center for Mindfulness, University of Massachusetts Medical School i USA.

Camilla är också utbildad i en rad andra evidensbaserade mindfulness och compassionfokuserade program såsom t.ex MBCT, MSC och är certifierad lärare i Samayoga enligt Yoga Alliance.

Hon ger certifierande lärarutbildning i MBSR på Center for Mindfulness i Sverige och har undervisat internationellt på CFM i USA. Hon är initiativtagare till och kursansvarig för Mindulnessbaserad Stresshantering på Karolinska Institutet sedan 2007, då KI var först i Sverige med att erbjuda en poängkurs inom ramen för alla grundutbildningsprogrammen (ex läkar-, sjukgymnast- psykolog- logopedprogrammen osv).

logo_cfms_2013_2

 

 

 

Katarina Lundblad, LevNU är internationellt certifierad lärare i mindfulness, MBSR (mindfulnessbaserad stressreduktion, originalprogrammet av Jon Kabat Zinn) vid medicinska kliniken i Massachusetts, USA.

Hon är socionom, meditationslärare, traumaterapeut i IoPT (Identity oriented Psychotrauma) och har en grundläggande psykoterapiutbildning. Katarina är lärare i Mindful Selfcompassion, självmedkänsla och utbildare i Mindful eating.

Tillsammans med Dr Åsa Palmkron Ragnar driver Katarina Mindful Eating Center AB, www.mindfuleating.se där de har kurser, föreläsningar och ett online program i mindful eating. De har tillsammans skrivit böckerna Fri från stress med mindfulness, 99 berättelser och Mindful Eating, ät bra, må bra och gå ner i vikt med mindfulness, compassion, KBT.

Katarina Lundblad har omfattande egen erfarenhet av meditation och många års erfarenhet av att leda kurser och retreater i meditation.

I Mundekullamossa
grön och tjock och mjuk.

Fann jag en magisk vila
långt över att vila ut.

Jag lät mig bäras utav bädden
lämnade över mig till den
bara fanns – såg upp mot himlen
och fascinerades igen.

hörde vingslagen från fåglar…
…hörde tystnas…hörde skog…

Plötsligt blev jag bara lycklig
och jag kände att jag log.

Liselotte Löfgren

Mycket givande och berikande erfarenhet. Väldigt roligt att se att flera av deltagarna 2013 var med 2014. Jag känner mig fortfarande väldigt utvilad och har lättare att hantera stress i vardagen- både i mitt arbete med svårt sjuka männikor och privat.
Aida Plesan

Jag skattar 10!!! Mycket värdefullt, lärorikt och givande. Bra guidning, bra omväxling mellan sittande, liggande, Gående, skog, sol mm.
Maria Lyckmark

Väldigt bra upplägg på dagarna. Bra längd och växling mellan sittande, gående och liggande meditation. Bra med strechövningar. Samspelet mellan ledarna var bra, de lyckades kompletera varandra perfekt. Meditationerna i skogen var fantastisk.

Denna anmälan är bindande.

Du får en faktura på kursavgiften som betalas innan kursstarten.

Alla fält markerade med * är obligatoriska

Jag anmäler mig till: *
10-15 november, 2018 (Mindfulnessbaserad retreat i Mundekulla, Småland)

Välj prisalternativ Early Bird (5800 kr) fram till den 15 augusti. *
6 400 kr inkl moms för privatpersoner6 400 kr exkl moms för företag och organisationer

Kost och logi - välj rum*
Enkelrum med egen dusch/toa 5 000 krEnkelrum med delad dusch/toa 4 500 krDubbelrum med egen dusch/toa 4 000 krDubbelrum med delad dusch/toa 3 250 kr

Eventuell kommentar/önskemål kring boende?

Allergi*
JaNej

Om 'Ja', specificera

Namn*

Födelsedatum(ÅÅÅÅ-MM-DD)*

Gatuadress*

Postnummer & Ort*

Epost*

Telefon*

Faktureringsadress om annan än ovan

Företagsnamn

Postadress

Postnummer & Ort*

Besvara följande frågor så uppriktigt som möjligt

Detta formulär är konfidentiellt och ingen annan än du själv och ansvariga på LevNU kommer att ta del av svaren. Efter programmets slut raderas samtliga ifyllda formulär.

Har du tidigare erfarenhet av att vara i tystnad tillsammans med andra under någon eller flera dagar? Om ja, har du några funderingar kring det?*

Hur fick du vetskap om retreaten? Var det någon som rekommenderade retreaten?*

Vad har du för sysselsättning just nu (arbete, studier, annat)?*

Upplever du någon stress i ditt liv? Om ja, beskriv vad du upplever stressande och konsekvenserna av detta.*

Har du eller har du tidigare haft några sjukdomar eller andra fysiska hälsoproblem såsom ex olycksfall någon gång under ditt liv? Om ja, specificera varaktighet/längre sjukhusvistelse, symptom, behandling, nuvarande hälsotillstånd). Här kan du också ange om du är gravid (i vilken vecka)*

Har du eller har du tidigare haft några psykiska hälsoproblem såsom depression, ångest, panikattacker, manodepressivitet, schizofreni eller andra psykiska besvär? Om ja, specificera (varaktighet/längre sjukhusvistelse, symptom, behandling, nuvarande hälsotillstånd)*

Använder du eller har du under de senaste två åren använt någon receptbelagd medicin? Om ja, specificera (tidsperioder, typ av medicin, doser, nuvarande användning)*

Använder du eller har du under de senaste två åren använt alkohol eller droger (t ex marijuana, amfetamin, kokain, heroin eller andra berusningsmedel)? Om ja, specificera (tidsperioder, typ av substans, doser, beroenden, behandling, nuvarande användning)*

Har du gått i någon form av terapi eller liknande behandling tidigare? Om ja, (tidsperioder, typ av behandling/terapi, samt upplevt resultat)*

Finns det några viktiga aspekter i ditt liv som kan vara till stöd för dig att vi känner till och som inte täcks av frågorna i formuläret?*

Innan du skickar

Genom att kryssa i rutan nedan så intygar du att du har tagit del av kursinformationen på hemsidan och under introduktionsseminariet och tar fullt ansvar för det åtagande som programmet innebär, samt för din egen fysiska och psykiska hälsa under programmets gång. Du intygar även att du besvarat frågorna så uppriktigt som du har kunnat.

Jag intygar härmed att jag tagit del av formuläret i sin helhet

FOTO
Gratis Mejlserie
"De 7 Attityderna"
och nyheter från LevNU
Din information delas inte med någon tredje part .