LevNU Nyhetsbrev

Nya kurser, Intervju & Skåneveckan

Frida Wikström

Intervju med Frida Wikström som gått 5 dagars intensivkurs i Mindful Self Compassion, Självmedkänsla

”Mitt jobb som HR-chef är krävande och när arbetslivets gränser alltmer suddas ut och blir mer flexibelt krävs att jag själv kan sätta mina gränser, se till att jag får det jag behöver och att jag ger mig själv förutsättningar för ett hållbart arbetsliv.”

Jag heter Frida och jag har gått kursen Mindful Self Compassion för Camilla och Katarina. Har också gått Instruktörskurs i MBSR  för Katarina genom Sverigehälsan. Jag jobbar till vardags som HR-chef och driver Mindfulness By Frida.

Vad har kursen gett mig professionellt? 
Kursen har gett mig verktyg till att ta hand om mig själv på djupet och insikter som förändrat mig. Mitt jobb som HR-chef är krävande och när arbetslivets gränser alltmer suddas ut och blir mer flexibelt krävs att jag själv kan sätta mina gränser, se till att jag får det jag behöver och att jag tar hand om mig själv. Att ha verktyg att kunna ge mig själv det är ovärderligt. Mitt jobb innebär också många mänskliga relationer och Self Compassion ger mig möjligheten att ge tillbaka till mig själv. Balansera upp mig. Ett sätt att förebygga empatitrötthet och utbrändhet samt ett sätt att ge mig själv förutsättningar för ett hållbart arbetsliv. Jag upplever också att jag blir bättre på mitt jobb genom Mindfulness och Self Compassion. Genom mitt företag Mindfulness By Frida får jag också möjlighet att inspirera andra vilket känns fantastiskt när jag vet vad det har gett mig.

Vad har kursen inneburit för mig privat? 
Kursen har handlat om att ta hand om sig själv och att vara vänligt mig själv i det som är i livet.  Livet innebär också motgångar och med Self Compassion har jag nu verktyg att kunna hantera det och att kunna vara med det som är just nu genom att hålla om mig själv även när det är svårt. Det en fördjupning utifrån Mindfulness, ett väldigt fint komplement.

Vi fick också möta svåra känslor under kursen och bli vän med vår inre kritiker. Vattna oss med kärleksfull vänlighet var kraftfullt. Vi gjorde många övningar under kursen och det gav mig flera djupa insikter. Insikter som förändrat mig på djupet.

Att ha det vänliga förhållningssättet till mig själv påverkat mig mycket likaså insikten om att jag ofta inte haft det vilket var jobbigt att inse under kursen. Jag ser fram emot att utforska vad ett fortsatt övande kommer att ge mig. Jag ser också verkligen fram emot få inspirera andra genom att själv ha kurser i Mindful Self Compassion.

Gillar också att vi fick med oss en bok som den här forskningsbaserade kursen grundar sig på.

För mer info om Intensivkursen i MSC klicka här…

KURSSTARTER I MSC

8 v kurs i MSC, Lund
Start 23/9 NYTT DATUM
Ger internationell behörighet till lärarutbildningen
Läs mer…

2 dagars grundutbildning i MSC
12-13/11
Sverigehälsan, Malmö
Läs mer…

5 dagars intensiv i retreatform.
12-17/6 2020
Ger internationell behörighet till lärarutbildningen.
Läs mer…

 

KOSTNADFRIA FÖRELÄSNINGAR & SEMINARIUM

4/9, 18-20 i Lund
Du får veta mer om våra olika 8 veckors kurser och IoPT en klargörande metod vid anknytningstrauma.
Läs mer…

12/9 8.30-12.00
Lågaffektivt bemötande + Mindfulness+Självmedkänsla=sant,
på Sverigehälsan i Malmö
Jeanette Johansson- Åkerman och Katarina Lundblad, FULLBOKAT
Läs mer…

12/9 13-15
Förebygg professionell empatitrötthet med Mindful Self Compassion och
Mindfulness
på Sverigehälsan i Malmö
Läs mer…

SKÅNEVECKAN

På Sverigehälsan i Malmö

10/10, 13-15
Förebygg empatiutmattning för professionella med Mindful Self Compassion och Mindfulnessbaserad Stressreduktion.
Trygg hjärna ger balans och hållbarhet.
Läs mer…

10/10 17-19.30
Lågaffektiv bemötande med Mindful Self Compassion och Mindfulness.
Integrera och Walk the talk på jobbet och privat.
Läs mer…

11/10, 13-15
Hur att förebygga empatiutmattning som anhörig.
Katarina har arbetat med grupper på Anhörigcentrum i Lund under många år med Mindful Self Compassion och Mindfulnessbaserad stressreduktion.
Läs mer…


meditation-mitt

Berättelse

En liten fisk simmade i havet och mötte en gammal fisk som sa:
Oceanen är oändlig, stor och fantastisk.
Den lilla fisken simmade omrkring och tittade överallt.
Men var är den? Frågade fisken.
Du är i den, svade den gamla fisken.
Här finns bara vatten, sa den lilla fisken och simmade besviken vidare.

Åsa Palmkron Ragnar & Katarina Lundblad, Mannen med hästarna, Berättelser och metaforer.

Förlåta dig själv – Ljudfil

Pröva gärna denna övning som handlar om att öppna upp i hjärtat, släppa och försonas med oss själva tex för att vi missat livet, inte förstått värdet av ett möte med oss själva eller någon annan eller en gammal konflikt.
Förlåt dig själv.

Lyssna på ljudfilen här…

Alla ljudfiler lyssnar här… 

 

heart-mitt

Tack

Gratis Mejlserie
"De 7 Attityderna"
och nyheter från LevNU
Din information delas inte med någon tredje part .