Nya kurser, Lofoten & Intervju

Harriet Intervju Mindful Self Compassion MSC
Intervju med Harriet – , Inspirationskompaniet

Deltagare i Mindful Self Compassion, MSC, Självmedkänsla

Självmedkänsla särskilt viktig för högkänsliga

VEM ÄR DU?
Jag heter Harriet och jag föreläser och håller kurser om personlighetsdraget högkänslighet. Jag är utbildad lärare och folkhälsovetare och har ett eget företag, Inspirationskompaniet.

HUR KOM DU I KONTAKT MED SJÄLVMEDKÄNSLA
Det var när jag tränade basal kroppskännedom som fysioterapeuten berättade om självmedkänsla. Jag började läsa böcker i ämnet, vilket gav mig mycket igenkänning och övertygelse om att självmedkänsla skulle kunna göra positiv skillnad i mitt liv. Ändå var det svårt för mig att på egen hand komma igång med övningarna regelbundet i vardagen.

HUR ÖVAR DU SJÄLVMEDKÄNSLA I VARDAGEN?
På kursen har jag fått hjälp med att komma bort från det intellektuella, som jag lätt hamnar i, och in i känslan. Nu är det lättare för mig att prioritera övningarna och meditationerna.

VAD HAR DU UPPTÄCKT FÖR EGEN DEL OCH I DITT ARBETE?
Det jag framför allt har upptäckt för egen del, är att jag kan hjälpa mig själv att hitta tillbaka till lugnet när jag blir mycket upprörd. Jag har också stor nytta av att påminna mig om att det är mänskligt med fel, brister och misstag. Då behöver jag inte dra mig undan och skämmas som jag gjorde tidigare, utan kan vara snäll och förstående mot mig själv.

HUR ARBETAR DU MED SJÄLVMEDKÄNSLA OCH HUR TAS DET EMOT?
Många högkänsliga personer är mycket samvetsgranna och måna om att alltid göra sitt bästa. De tycker ofta att det är svårt att säga nej till andra, och ställer höga krav på sig själva. Det gör att de lätt blir överstimulerade och stressade. Därför tror jag att självmedkänsla är särskilt viktig för högkänsliga.

Än så länge har jag bara berättat om självmedkänsla på mina kurser och föreläsningar. Det tas ofta emot med nyfikenhet. Framöver hoppas jag att jag kan integrera även praktiska övningar i min undervisning.

Text och intervju: Elisabet Lee, info@leekommunikation.se

Mindfulness retreat i Lofoten

5-10/6
Vi vandrar ut i naturen och in i oss själva – 5 dagar att gå hem

Anmäl dig innan 9/5 och få 4000 kr i rabatt

Video ”Beautiful Island Lofoten of Norway”,klicka här…

Läs artikel av Sara Hammarkrantz i senaste Hälsa, klicka här…

Mer info och anmälan…

8 veckors kurser i Självmedkänsla, MSC

8 v kurs i Självmedkänsla, MSC
Start 26/9
Mer info…

NYTT 8 v kurs online i Självmedkänsla, MSC,
Start 16 okt
Mer info…

meditation-mitt

​​​​​​​Marinera dig i det goda

Pröva att så ofta du kan se dig omkring, verkligen se. Ta in.

Ta in allt det vackra i naturen.
Färger. Former. Ljud. Dofter.

Känslan av sol och vind mot huden.
Känn det i kroppen.
Känn det i kroppen.

Marinera dig själv i det goda.

heart-mitt

Tack

“Låt ditt mantra vara tack.
Bara säg; tack, tack.
Säg tack till existensen.”

Mooji

KALENDER
Gratis Mejlserie
"De 7 Attityderna"
och nyheter från LevNU
Din information delas inte med någon tredje part .