Mindfulnessbaserad stressreduktion, MBSR är originalprogrammet från Jon Kabat Zinn, UMass Medical School, USA. Internationellt är MBSR programmet det mest beforskade programmet i världen. Katarina Lundblad är en av några få i Sverige som är certifierad lärare i mindfulnessbaserad stressreduktion via Center for mindfulness, USA. Läs mer: www.umassmed.edu
Fördjupning och handledning i mindfulness

Syftet är att inspirera och fylla på dina kunskaper i mindfulnessbaserad stressreduktion, ge en fördjupad erfarenhet och få en nystart i det egna utövandet. Vi tar upp; hur att arbeta med motstånd, följa upp övningar med frågor, vilka ramar har vi i gruppen och hur att följa dem, fördjupning i kursinnehåll och att använda mindfulness i idet individuella samtalet.

Förkunskap: För att delta i kursen bör du ha gått en sexdagarskurs i mindfulness, 8-veckorsprogrammet eller annan likvärdig kurs.

Datum: kommer snart.

I samarbete med Sverigehälsan

Sverigehälsan erbjuder en tvådagars vidareutbildning för dig som är Mindfulnessinstruktör. Vi riktar oss både till dig som har utbildat dig hos oss i mindfulnessbaserad stressreduktion (MBSR) och till dig som har utbildat dig i mindfulness hos annan utbildningsanordnare och som vill få kunskap och erfarenhet i Jon Kabat Zinns ursprungliga mindfulnessprogram, MBSR.

För dig som

 • vill fördjupa dina erfarenheter och kunskaper i mindfulness, dela erfarenheter och få inspiration till en nystart i den egna träningen
 • har gått en Instruktörsutbildning hos oss eller annan utbildningsanordnare och som vill uppdatera och utveckla dina kunskaper i MBSR-programmet.
 • vill integrera mindfulness i behandlingsarbete med klienter och patienter

Ur innehållet

 • Att arbeta individuellt och i grupp med stress, smärta, ångest, avstängdhet och icke-kontakt i kroppen.
 • Att möta motstånd och prestationsångest hos sig själv och andra
 • Att använda mindfulness i det individuella samtalet
 • Att lägga upp ett kursinnehåll för olika grupper
 • Att arbeta med svåra känslor
 • Öva att följa upp med frågor efter övningar sk mindful inquire
 • Att arbeta med acceptansbegreppet
 • Fördjupat lyssnande
 • Att behålla närvaron i stressande möten

Dagarna ger utrymme för att ta upp reflektioner och frågor kring rollen som instruktör.

Rekommenderad läsning:
The mindfulness breakthrough, Sarah Silverton
Mindfulness en väg ur nedstämdhet, Mark Williams, John Teasdale, Zindal Segal, Jon Kabat Zinn

Datum: kommer snart

Tid: 9-16.30

Plats: Sverigehälsan, Nils Forsbergs plats 3, Malmö

Kostnad: 4800 kr inkl moms

Obligatorisk närvaro 100%. Om du har förhinder eller är sjuk kan du ta igen vid ett annat tillfälle i Malmö eller i Stockholm.

Anmälan: www.sverigehalsan.se

OBS! Anmäl dig gärna i tid då kurserna snabbt blir full bokade.

För mer information: Sverigehälsan, 0200-89 77 89, info@sverigehalsan.se eller gå in på Sverigehälsans hemsida, Sverigehälsan

Lev NU drivs av Katarina Lundblad socionom med grundläggande psykoterapiutbildning och internationellt certifierad terapeut i anknytningstrauma, IoPT (Identity oriented Psychotrauma).

Katarina är också lärare och utbildare i Mindful Eating. Tillsammans med Dr Åsa Palmkron Ragnar har hon skrivit boken Fri från Stress med mindfulness, 99 Berättelser och Mindful Eating, ät bra, må bra, gå ner i vikt med mindfulness, compassion, KBT och Mannen med hästarna, berättelser och metaforer i mindfulness, självmedkänsla, KBT. De har tillsammans skapat ett onlineprogram och har utbildningar i Mindful Eating för personal inom primärvård och specialistpsykiatri. Se www.mindfuleating.se

Baskursen i mindfulness var en stark upplevelse för mig och har hjälp mig både privat och professionellt att vara mer närvarande och medveten i nuet. Jag tyckte det var precis lagom balans mellan teori och praktik och gillade att den var så lätt att ta till sig oavsett bakgrund och tidigare erfarenhet.
Ebba Svensson, Hr-administratör

Äntligen! Medveten närvaro (mindfulness) är inte en ”snabbfix” för intellektet utan inbjuder oss att finna vår helhet: tankar – känslor – kropp – själ (eller om du vill kalla det, ditt inre). En livsstilsförändring där jag på ett enkelt och praktiskt sätt lär känna mig själv på ett djupare plan. Vad som påverkar mig och hur jag kan göra mina val för att kunna leva mitt liv mer närvarande i stunden, med allt vad det innebär. Det har gett mig många ”aha” upplevelser och jag upplever alltmer livet här och nu. Vill du verkligen veta om mindfulness är något för dig så läs inte bara om det och avgör med intellektet utan pröva det rent praktiskt. För mig har Katarina i hela sitt sätt att vara, utstrålat medveten närvaro och hon har kunnat guida mig vidare i mitt sätt att finna min livsväg.
Cecilia Matton
Diakon
Svenska kyrkan i Hässelby

Kurset svarte absolutt til forventningene. En særdeles behagelig og dyktig instruktør, som var tilstede for oss alle dagene, og som gav av seg selv på en fantastisk måte. Vakre omgivelser, god mat, god energi, samt gode venner – både gamle og nye, gjorde oppholdet til en minnerik opplevelse.

I tillegg har jeg fått med meg noen gode verktøy som jeg kan bruke i min hverdag, både på jobb og i fritiden. Enkle metoder, som hjelper meg til å minske stress, være tilstede i meg selv, og fokusere på øyeblikket og det jeg til en hver tid holder på med.
Verktøy som hjelper meg til å kjenne etter hva kroppen trenger, og til å kjenne mine egne grenser.

Kurset anbefales på det varmeste.
Anne K. Dishi Kausland
Systemkoordinator IKT Bergen kommune

Kurset i mindfulness har hjulpet meg til å forholde meg til meg selv på en bedre og mer avslappet måte i jobb og hverdagsliv. Stikkord som vennlighet, åpenhet, aksept og ”beginner´s mind” har vært å ha med seg videre. Jeg opplever metodene til å være veldig enkle, men også veldig virkningsfulle. Takk til vertskapet for god mat og ei god ramme. Naturen rundt Dharma Mountain må jeg også skryte av. Flotte omgivelser med skog, elv og fjell rundt.
Jon Magne Holten
Fagsjef landbruk
Oikos – Økologisk Norge”

Anmälan: www.sverigehalsan.se

OBS! Anmäl dig gärna i tid då kurserna snabbt blir full bokade.

Gratis Mejlserie
"De 7 Attityderna"
och nyheter från LevNU
Din information delas inte med någon tredje part .