Mindfulness Retreat i Lofoten

Vi vandrar ut i naturen och in i oss själva – 5 dagar att gå hem

Förkunskap: Ingen

Datum: Nya datum för 2021 kommer.

Plats: Lofoten

Retreaten ger behörighet till MSC Teacher Training.

Alla som längtar efter att komma till storslagna Lofoten och att vandra i tystnad tillsammans är hjärtligt välkomna!

Video ”Beautiful Island Lofoten of Norway”, klicka här…

Artikel i Hälsa nr4 2018 , klicka här…

Vi låter den storslagna och vackra naturen öppna sinnen och hjärta, steg för steg.

Naturens råa skönhet, tomhet och naturlighet får spegla samma kvalitéer i oss, i tillit till det som är, andetag för andetag.

Vi använder meditativ gång för att stanna upp, lyssna, verkligen lyssna till oss själva och vila med det som är.

Inbjudan är att öppna oss för livet och dess ständiga föränderlighet. Att uppmärksamma och möta våra gränser utan att varken ”pusha” eller ge upp, med en öppenhet och tillit till förändringen i sig, att allt förändras precis som naturen, ögonblick för ögonblick.

Vi lyssnar till yttre och inre väder, gruppens behov och skiftande väderlek och anpassar våra vandringar, dag för dag. Vi vandrar på leder som vi klarar av själva utan professionell guide.

Preliminärt dagsprogram:
Morgonmeditation
Frukost i respektive stuga
Vandring (medhavd matsäck). Våra vandringar kommer att vara lite olika långa och alla vandringar ligger inom 1 timmas avstånd med bil.
Eftermiddagsmeditation
Middag – ibland gemensam.

Datum: Nya datum för 2021 kommer.

Plats: Henningsvaer i Lofoten. www.henningsvar-rorbuer.no

Boende: Vi bor i stugor med fin standard och du kan välja mellan egen stuga, delad stuga med eget rum eller stuga med dubbelrum. Eftersom vi har förbokat ett visst antal stugor för de olika boendealternativen är det först till kvarn som gäller.

Måltider: Inga måltider ingår i priset utan sköts av var och en – stugorna är utrustade för självhushållning. Några middagar äter vi tillsammans ute på restaurang.

Antalet platser är begränsade till 12, så vänta inte med anmälan om du vill vara säker på att komma med!

Om resan: Alt 1 – flyga till Kiruna och därifrån hyra bil. Resan ner till Henningsvaer tar ca 5 timmar att köra.  Alt 2 – flyga till Svolvaer och vi hämtar vid flygplatsen. Vi kommer att ha en minibuss som alla får plats i och som vi kommer att köra till våra olika vandringsmål. Så på plats kommer du inte behöva ha någon egen bil.

Har du frågor runt resa, boende, kost eller anmälan kontakta Elisabet Lee, elisabet@levnu.net, 073-3853643

OBS! Retreaten ger behörighet för MSC Teacher Training men inte för MBSR.

Avbokningsvillkor: Avbokning före utan kostnad. Vid avbokning efter, återbetalas 50% av kurs- och boendekostnad.

Vi som håller i retreaten är: Katarina Lundblad info@levnu.net och Camilla Sköld camilla.skold@cfms.se – kontakta gärna oss om du undrar över något.

Camilla Sköld, leg Sjukgymnast, med Dr i neurovetenskap och har grundläggande psykoterapeututbildning med relationell inriktning. Hon är grundare av Center for Mindfulness Sweden, har lärarcertifiering i mindfulnessbaserad stressreduktion, MBSR (originalprogrammet av Jon Kabat-Zinn) och går 2017 också den första formella ”Train-the-Trainers”-utbildningen på Center for Mindfulness, University of Massachusetts Medical School i USA.

Camilla är också utbildad i en rad andra evidensbaserade mindfulness och compassionfokuserade program såsom t.ex MBCT, MSC och är certifierad lärare i Samayoga enligt Yoga Alliance.

Hon ger certifierande lärarutbildning i MBSR på Center for Mindfulness i Sverige och har undervisat internationellt på CFM i USA. Hon är initiativtagare till och kursansvarig för Mindulnessbaserad Stresshantering på Karolinska Institutet sedan 2007, då KI var först i Sverige med att erbjuda en poängkurs inom ramen för alla grundutbildningsprogrammen (ex läkar-, sjukgymnast- psykolog- logopedprogrammen osv).

logo_cfms_2013_2

 

 

 

Katarina Lundblad, LevNU är internationellt certifierad lärare i mindfulness, MBSR (mindfulnessbaserad stressreduktion, originalprogrammet av Jon Kabat Zinn) vid medicinska kliniken i Massachusetts, USA.

Hon är socionom, meditationslärare, traumaterapeut i IoPT (Identity oriented Psychotrauma) och har en grundläggande psykoterapiutbildning. Katarina är lärare i Mindful Selfcompassion, självmedkänsla och utbildare i Mindful eating.

Tillsammans med Dr Åsa Palmkron Ragnar driver Katarina Mindful Eating Center AB, www.mindfuleating.se där de har kurser, föreläsningar och ett online program i mindful eating. De har tillsammans skrivit böckerna Fri från stress med mindfulness, 99 berättelser och Mindful Eating, ät bra, må bra och gå ner i vikt med mindfulness, compassion, KBT.

Katarina Lundblad har omfattande egen erfarenhet av meditation och många års erfarenhet av att leda kurser och retreater i meditation.

För att anmäla dig fyller du i formuläret på nedanstående länk.

OBS! Tacksam om du i fältet ”Hur fick du reda på kursen” skriver ”Katarina Lundblad eller LevNU”, fältet ligger under rubriken Personliga erfarenheter.

klicka här…

FOTO
Gratis Mejlserie
"De 7 Attityderna"
och nyheter från LevNU
Din information delas inte med någon tredje part .